Новини
Спорт

Перемоги у Кубку України з кульової стрільби

І знову порадували нас хорошими результатами представники кульової стрільби – цього разу на Кубку України. У стрільбі з пневматичної гвинтівки з оптичним прицілом по рухомій мішені  конкуренція була дуже високою, адже українські спортсмени є лідерами як на європейських, так і світових чемпіонатах. І тому як у жінок, так і у чоловіків за медалі боролись заслужені майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу, відомі у світі спортсмени.

Майстер спорту Денис Баблюк, переможець та призер багатьох попередніх змагань, виконавши  вправу ГП-12 – 30 пострілів повільного та 30 швидкого бігу, з результатом 576 очок, що перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу, потрапив до півфіналу. Суперник Дениса – Бабушок Максим з Вінниці – старший та досвідченіший, чемпіон Європи та світу. Але як і у всіх попередніх поєдинках – а це вже третя їх зустріч у цьому сезоні – перевага нашого земляка була явною – 6:2.

У фіналі на  Дениса чекав ще серйозніший суперник – семиразовий чемпіон світу, майстер спорту міжнародного класу Єгор Чирва з Дніпра, який зразу ж  захопив лідерство. Але програючи з рахунком 1:5, коли до поразки залишався 1 крок, хмельничанин, проявивши витримку, силу волі та майстерність, зумів змінити хід поєдинку. У підсумку – 8:6 і заслужена перемога Дениса та золота медаль для області.

Достойно представила нашу область і Крістіна Гілевич –  майстер спорту, багаторазова чемпіонка України серед дівчат та юніорок. У вправі ГП-11 –  20 пострілів повільного та 20 швидкого бігу, дві спортсменки – наша землячка та заслужений майстер спорту Галина Авраменко з Чернігова – показали найвищий результат – по 381 очку, що також перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Перестрілка принесла перемогу Крістіні з рахунком 20:17. Обидві спортсменки, а також ще одна чернігівчанка – Дарина Рожнятовська та Вікторія Рибовалова з Дніпра потрапили до півфіналу. Першою суперницею Крістіни стала Вікторія – заслужений майстер спорту, багаторазова чемпіонка Європи та світу. Захопивши лідерство з першого ж пострілу, Крістіна впевнено перемогла з рахунком 6:3. І знову поєдинок з Галиною Авраменко, цього разу у боротьбі за “золото”, знову лідирує наша землячка. Та все ж таки досвід Галини, найтитулованішої спортсменки світу у кульовій стрільбі, яка ось уже шість років підряд не знає поразок як на всеукраїнських, так і на міжнародних змаганнях, перевага у якості зброї та екіпіровки далися взнаки, але хоча Крістіна і програла цього разу, потенціал у неї величезний, адже їй лише 15.

Враховуючи те що протягом цього року наші спортсмени успішно виступали на всіх змаганнях, тренерська рада національної збірної запропонувала нашим спортсменам взяти участь у міжнародних змаганнях, які відбудуться в кінці листопада в Угорщині, і де у наступному році буде проводитись офіційний чемпіонат Європи.

Джерело

 

Автор: Катерина Прокопець