Новини
Кримінал

Хмельничанина впіймали на контрабанді

24-річний хмельничанин, з метою подальшого збуту особливо небезпечних психотропних речовин, через мережу Інтернет відшукав та замовив у мешканця Китайської Народної Республіки психотропну речовину.

На виконання домовленостей продавець відіслав товар на адресу замовника.

Психотропні речовини були виявлені митним органом та замінені органом досудового розслідування на несправжні (імітаційні).

Після того, як зловмисник отримав відправлення у відділенні поштового зв’язку, його було затримано, а пакунок вилучено.

 За результатами обшуків, проведених за місцем проживання правопорушника, виявилось, що з метою збуту вдома він зберігав психотропні та наркотичні речовини, серед яких і особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс.

 Правоохоронці зібрали достатню кількість доказів для оголошення молодику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 (закінчений замах на контрабанду особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах), ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, пересилання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах, незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу) Кримінального кодексу України.

 Обвинувальний акт за підозрою у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду. Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

 Довідково: санкція ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

 Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець