Новини
Події

Документи-близнюки видали нечесних учасників торгів на Хмельниччині

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Шабельську О.М. (м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська обл.) на 23 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Розглянувши подання Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, Відділення встановило, що ФОП ШабельськаО.М. узгодила дії з ФОП Шабельським О.О. під час підготовки та проведення у січні 2017 року КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» процедури відкритих торгів із закупівлі вантажного автомобіля.

Для участі у закупівлі подали пропозиції 4 учасники, переможцем торгів було визнано ФОП Шабельського О.О., пропозиція якого була найбільш економічно вигідною –    415000,00  гривень.

Проте Замовник відмінив процедуру закупівлі в зв’язку з тим, що тендерна документація мала точну назву предмету закупівлі, що є помилкою і може бути визнана як лобіювання інтересів окремих учасників.

Розслідування засвідчило, що ФОП Шабельська О.М. була технічним учасником. ФОП Шабельська О.М. та ФОП Шабельський О.О. подали ідентично оформлені документи, хоча однакові особливості оформлення не випливають з вимог Замовника та не встановлені державними чи іншими стандартами. Документи були подані на торги одночасно. Фізичні особи-підприємці перебувають у родинних стосунках та зареєстровані за однією адресою.

ФОП Шабельський О.О. припинив діяльність у лютому 2017 року.

Відповідно до чинного законодавства ФОП Шабельській О.М. заборонено брати участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Автор: Алла Самойленко