Новини
Події

Генеральний директор Хмельницької АЕС зустрівся з громадськістю міста-супутника

На зустрічі із громадськістю міста-супутника, яка відбулася 4 жовтня цього року, генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко розповів про основні плани та подальші перспективи розвитку енергетичного підприємства. Зустріч відбулася за ініціативи представників громадської спілки «Об’єднання громадських організацій «Громадська рада».

Зокрема, жителів міста атомників цікавили питання щодо подальшої долі будівництва 3 та 4 енергоблоків, впливу процесу корпоратизації на чисельність персоналу ХАЕС та ін.

За словами керівника атомної станції, вже виконано коригування та завершено державну експертизу техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту щодо спорудження енергоблоків, в якому враховані всі заходи з підвищення безпеки. Проводяться підготовчі роботи із залучення експертних організацій для повторного огляду будівельних конструкцій, а також проведення консультацій з громадськістю.

Спорудження третього та четвертого енергоблоків Микола Панащенко напряму пов’язує із реалізацією проекту «Енергетичний міст «Україна – Європейський Союз», який передбачає підключення другого енергоблока ХАЕС до європейської системи ENTSO-E через існуючі лінії електропередач «ХАЕС-Жешув», «ХАЕС-Західноукраїнська», які потребують значної реконструкції. Експорт електроенергії розглядається як джерело додаткових інвестицій, які планується залучити для будівництва енергоблоків.

Щодо питання корпоратизації, керівник енергетичного підприємства навів конкретні цифри чисельності персоналу на ХАЕС та розповів про завершення першого етапу корпоратизації, а також запевнив, що керівництво станції та профспілки будуть відстоювати інтереси колективу.

Розповів генеральний директор і про плани та завдання щодо продовження терміну експлуатації першого енергоблока, зазначивши, що вже укладено 60% договорів на проведення відповідних робіт.

Відповідаючи на питання, які цікавили громадськість Нетішина, керівник енергетичного велета, який майже на 80% формує бюджет міста наголосив, що подальший розвиток та спорудження нових потужностей – це нові робочі місця та краще майбутнє для жителів міста та всієї України.

Автор: Алла Самойленко