Новини
Події

Вінничани їдуть за децентралізаційним досвідом  в ОТГ Хмельниччини  

Делегація  представників об’єднаних територіальних громад  Вінницької області сьогодні та завтра вивчатиме досвід об’єднання та господарювання  Хмельниччини.

Окрім офіційної частини та низки зустрічей в стінах обласноїх ради, де пройде офіційна та  теоретична частина візиту, гості із сусідньої Вінничини побувають, зокрема,  в Дунаєвецькій міській ОТГ, Дунаєвецькій селищній ОТГ, Гуменецькій ОТГ та у Кам’янці-Подільському. Там вони вивчатимуть досвід створення освітніх округів, залучення грошей на розвиток інфраструктури, досвід оптимізації закладів медицини та поводження із  твердими побутовими відходами. Також обговорять досвід залучення грантових коштів на покращення якості життя своїх громад. Серед іншого гості із Вінничини ознайомляться із впровадженням проекту зі створення Центрів надання адміністративних послуг в Дунаївцях, який наразі в Україні взятий за взірець для розробки типовоих вимог до облаштування ЦНАПів  в ОТГ.

Окрім цього, в ході зібрання представники ОТГ Хмельниччини та Вінничини обговорять законодавчі  підстави  та  особливості  встановлення місцевих податків і зборів, а також обміняються досвідом щодо того, де шукають  резерви для збільшення надходжень. Зокрема, торкнуться тонкощів  перегляду  нормативно-грошової оцінки  земель та майна об’єднаних громад.

 

На Хмельниччині діє 26 ОТГ загальною площею 8649 кв.км. (42% площі області), до яких увійшли 249 базових рад, 570 населених пунктів з населенням 342,1 тис. осіб.

 

Автор: Алла Самойленко