Новини
Події

Якою буде позачергова сесія Хмельницької обласної ради

Голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний скликає позачергову 16-ту  сесію.

На ній обласні обранці мають ухвалити єдине   рішення, котре дозволить новоствореним ОТГ області, які наприкінці жовтня та в грудні вперше підуть на свої місцеві вибори, отримати додаткові гроші з держбюджету на розвиток інфраструктури та мати прямі стосунки з казною держави в обхід обласного бюджету.  Рішення про скликання сесії – уже на офіційній сторінці Хмельницької обласної ради.

У ході чергової 15-ї сесії через низьку дисципліну  у найбільших фракціях та відмову фракції «ВО «Свобода»  голосувати за зміни до «Проекту перспективного плану формування територій громад Хмельницької області» рішення не набрало необхідної кількості голосів.

Зважаючи на важливість ухвалення цього документа (без нього Кабмін не враховуватиме потреби створених цього року  на території області 12-ти  ОТГ  в проекті бюджету на 2018-й рік)  відразу після завершення чергової сесії відбулася  низка неофіційних перемовин офіційна узгоджувальна рада, засідання постійної  профільної комісії та на часі ще  зібрання президії. Поки що у порядку денному єдине рішення. Однак не виключено, що до 10-го жовтня їх буде більше, бо закон про місцеве самоврядування не забороняє вносити обласним обранцям проекти рішень, запити та звернення з голосу. Відмовити у реєстрації цих документів немає підстав. Активність  передвиборчого процесу в новостворених ОТГ Хмельниччини дає підстави очікувати,  що сесійна зала стане плацдармом для передвиборчих баталій та політичного популізму.

 

 Відповідно до розпорядження голови обласної ради Михайла Загородного на 10 жовтня 2017 року скликається шістнадцята позачергова сесія облради. Підставою скликання сесії є розгляд питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 травня 2015 року № 1-32/2015 «Про проект перспективного плану формування територій громад Хмельницької області».

 

Автор: Алла Самойленко