Новини
Надзвичайні події

Рибні війни на Хмельниччині

Рибну війну браконьєрам оголосила громадська організація ветеранів війни та учасників АТО «Патріоти Красилівщини» на чолі з її головою Сергієм Лукіянчуком. За словами атовців, нечисті на руку ділки, не маючи жодних правовстановлюючих документів, незаконно вирощують рибу. Більш того, не платять податків ані до місцевих, ні до державного бюджету.

– Ми попереджали, але наш терпець урвався, – каже голова ГО ветеранів війни та учасників АТО «Патріоти Красилівщини» Сергій Лукіянчук. – У результаті цього рибного свавілля до бюджетів сільських рад не надходять мільйони гривень. Я вже мовчу про державний бюджет. Не уклавши угод на оренди ставків, ділки зариблюють водойми, вирощують і вивозять рибу без будь-якого контролю зі сторони влади і контролюючих органів. Уся продукція – без жодних документів. Настав час перейти від слів до діла.

Отримавши інформацію, що на ставку поблизу села Гриценки на Красилівщині ведеться незаконний вилов риби, атовці виїхали на місце та викликали правоохоронців. Першій вантажівці з рибою таки вдалося прорватися. Інші дві рибовозки зупинили патрульні. Документів на перевезення вантажу у водіїв не було.

– Ми і надалі проводитимемо рейди по виявленню браконьєрів, – продовжує Сергій Лукіянчук. – Ми не проти рибного бізнесу, але за те, аби сплачувалися податки і створювалися робочі місця. Щодо зупинених вантажівок поліція проводить перевірку.
– Працівники поліції зупинили два автомобілі, які перевозили рибу, – розповідає начальник Красилівського райвідділу поліції Андрій Когунь. – Встановлюється походження вантажу і його власника, оскільки відповідних документів на рибу не було надано. За цим фактом складений адміністративний протокол. Проводиться перевірка, після її завершення буде надана правова оцінка даному факту.

А поки триває сезонний вилов риби, атовці і надалі контролюватимуть район щодо незаконних махінацій, котрі приносять ділкам мільйонні прибутки.

Автор: Катерина Прокопець