Новини
Події

У Хмельницькому презентували першу персональну виставку художниці Галини Олійник

У музеї історії міста Хмельницького 6 жовтня відбулось відкриття першої персональної виставки місцевої художниці Галини Олійник. Майстриня представила 30 своїх робіт, які об’єднала назвою  «Враження».

«Зараз я займаюсь педагогічною діяльністю – викладаю у школі мистецтв «Райдуга» та у Хмельницькому національному університеті на кафедрі рисунка та проектної графіки. Мої роботи, які сьогодні представлені на виставці,  – такий собі інший бік моєї діяльності, творчий. Малювання для мене на п’ятдесят відсотків професія, а на інші п’ятдесят  – хобі та улюблене заняття. Саме ці роботи створювались протягом останніх трьох-чотирьох років. І взагалі, це є моя перша персональна виставка. Тут є живопис і графічні твори, які виконані у пастельних тонах олівцями. На картинах зображена природа. Мене зацікавили зміни, які відбувається у природі протягом року, перехід однієї пори року в іншу. Щоб ідеально все це зловити та зобразити, я працювала на природі. Тому це є більше етюдні роботи, виконані у  імпресіоністичному стилі», – зазначила Галина Олійник.

Відкриття першої персональної виставки молодої художниці зібрало багато гостей.  Вони  завітали, аби привітати майстриню та насолодитися її мистецтвом. Серед них були й рідні Галини Олійник, друзі, колеги та навіть її студенти. Загалом, у такий важливий момент життя це те, що художницю підтримало та допомогло впоратись із хвилюванням.

Що стосується робіт, то у них художниця справді зуміла відмінно передати мінливий характер природи, показати  усю її красу, величність та неповторність.

Виставка Галини Олійник  буде представлена до 12  жовтня у музеї історії міста Хмельницького.

 

Забавська Ірина

Автор: Алла Самойленко