Новини
Події

Молодь Хмельницької АЕС зайняла друге місце у галузевому конкурсі профмайстерності

Друге місце виборола команда молоді Хмельницької АЕС у галузевому конкурсі професійної майстерності, який проходив з 4 по 7 жовтня цього року на проммайданчику ЮУ АЕС. Звання «Кращий з професії» виборювали призери першого етапу конкурсу всіх АЕС України, а також відокремлених підрозділів «Атоменергомаш» та «Атомремонтсервіс».

У конкурсі змагалися молоді атомники за спеціальностями: електромонтер релейного захисту і автоматики (РЗА), лаборант хімічного цеху (ХЦ), дезактиваторник, слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування (РТУ), зварювальник, інженер метролог, інженер цеху налагодження та випробування устаткування, контролюючий фізик.

Загалом, із восьми учасників, які представляли молодіжну організацію ХАЕС, семеро завоювали призові місця. Найкращим серед електромонтерів РЗА став працівник ХАЕС Володимир Годованюк, який посів перше місце. На другій сходинці молоді фахівці Хмельницької АЕС: зварювальник Денис Луньов, дезактиваторник Дмитро Ксьонз, лаборант ХЦ Ольга Демчук, слюсар з ремонту РТУ Сергій Пашко. Третіми за підсумками теоретичної та практичної частин конкурсу профмайстерності стали інженери ХАЕС Тарас Зиза та Вячеслав Дмітрієв.

За загальними підсумками конкурсу профмайстерності найрезультативнішими стали молоді атомники із Южноукраїнська, команда Хмельницької АЕС – на другому місці і на третій сходинці – представники Рівненської АЕС.

За словами Леоніда Волкова, який представляв на конкурсі молодіжну організацію профспілкового комітету ДП «НАЕК «Енергоатом», боротьба за звання кращого була напруженою, де молоді атомники продемонстрували фаховість і майстерність.

Автор: Катерина Прокопець