Новини
Події

На Хмельниччині вилучили 30 одиниць зброї та понад 2 тисячі набоїв

У рамках всеукраїнської профілактичної операції «Зброя», яка тривала понад місяць і закінчилася 6 жовтня, на Хмельничині було вилучено 30 одиниць вогнепальної зброї, 2025 набоїв, 11 гранат, 43 вибухових пристрої та 1,8 кг вибухівки.

Серед вилученого з незаконного обігу озброєння — 21 пістолет, 5 карабінів, 3 обрізи та 1 саморобний пристрій для стрільби. Один з вилучених пістолетів виявився нагородним і був викрадений у Вінницькій області.

У ході проведення операції зареєстровано 50 кримінальних правопорушень з ознаками злочинів, передбачених статтями 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв), а також 2 правопорушення за ст. 259 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Усього під час операції 36 особам повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом вогнепальної зброї та вибухівки. Шістьом з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слід зазначити, що поряд із вилученням незаконної зброї мала місце і добровільна здача. Свідомі громадяни здали до поліції 63 одиниці вогнепальної зброї та були звільнені від відповідальності за її незаконне зберігання, як це передбачено законодавством.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець