Новини
Спорт

Іванковецький джигіт-наїзник виборов золото на Міжнародному кінному фестивалі

Удача знову усміхнулася іванковецьким джигітам-наїзникам – кілька днів тому вони повернулися із столиці з лаврами переможців Міжнародного фестивалю кінно-трюкового мистецтва «Кентаври».

Цього разу вихованець Олександра Гурова, підліток із села Іванківці, Руслан Андреєв, перевершив свій нещодавній «кентаврівський» результат та здобув беззаперечне золото у категорії «юніори».

Нагадаємо, що серед досягнень юнака, що лише два роки займається кінним спортом, уже є такі перемоги як третє місце на Чемпіонаті світу з кінно-спортивної джигітовки, а також срібна, а тепер уже й золота медалі на Міжнародному фестивалі кінно-трюкового мистецтва «Кентаври». Лише трішки не дотягнув до результату Руслана його односельчанин, школяр Ілля Мартинюк, який виборов на фестивалі бронзову медаль.

Крім Руслана, в родині Андреєвих виховуються ще четверо дітей. Вони, як і батьки, надзвичайно пишаються хлопцем, адже Руслан, а також його колеги по кінному спорту Ілля Мартинюк та Тетяна Лаба, стали гордістю не лише Іванківців, але й всієї Дунаєвеччини та Хмельниччини в цілому.

Та попри значні досягнення звичайнісіньких сільчан із глибинки, які можуть взути не одного маститого трюкача в мистецтві володіння зброєю та джигитовці, а також знають на зубок арабески, обриви, французькі хрести та їзду догори ногами – кінне господарство Олександра Гурова таки потребує допомоги меценатів, котра могла б дати поштовх для розвитку кінно-трюкового мистецтва.

   Джигітовка – спорт для гідних, а підлітки, які зуміли досягнути таких достойних результатів тренуючись не на новітньому іподромі, а на звичайнісінькому кінному господарстві в селі, стали яскравим свідченням того, що якщо чогось дуже сильно захотіти та докласти до цього максимум зусиль – позитивний результат таки не забариться.

Автор: Катерина Прокопець