Новини
Події

На другому енергоблоці Хмельницької АЕС розпочато пускові операції

Наближається до завершення планово-попереджувальний ремонт (ППР) на другому енергоблоці Хмельницької АЕС. Наразі розпочато пускові операції. Станом на 12 жовтня триває сорок сьома доба ремонту. Роботи здійснюються згідно з установленим графіком.

За словами заступника головного інженера з ремонту ВП ХАЕС Валерія Лисенка, серед основних робіт, які вже завершені – ремонт трьох каналів систем безпеки, турбоустановки, генератора, виконано перевантаження ядерного палива, здійснено пароводяне пресування конденсаторів турбіни.

Наразі виконуються ремонтно-профілактичні роботи з промивання конденсаторно-живильного тракту, заглушення дефектних теплообмінних трубок другого парогенератора, а також проводиться ущільнення трьох парогенераторів першого контуру.

Розповідаючи про хід планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці, керівник ремонтників зазначив, що після завершення робіт розпочнеться ППР на першому енергоблоці тривалістю 96 діб. Заплановано виконати значний об’єм робіт з обстеження технічного стану обладнання і трубопроводів для отримання висновків щодо продовження терміну експлуатації першого енергоблока ХАЕС.

За результатами технічного обстеження будуть сформовані звіти, на основі яких визначатимуть основні роботи на період планово-попереджувального ремонту 2018 року, основу якого складатимуть заходи з продовження терміну експлуатації першого енергоблока Хмельницької АЕС.

 

Автор: Алла Самойленко