Новини
Події

Хмельницькі рятувальники повернулися з Вінниччини

Вчора, 12 жовтня, п’ятеро піротехніків Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області повернулися з Калинівського району Вінницької області.

Хмельницькі сапери одними з перших прибули у зону надзвичайної ситуації. Там протягом трьох тижнів сапери виконували завдання із гуманітарного розмінування забрудненої боєприпасами території, що сталося через вибух на військових складах.

За час ротації наші сапери знешкодили понад 300 одиниць вибухонебезпечних предметів. Усього 27 вересня  на бойове завдання вирушило 10 піротехніків, 5-ро з них нині повернулися, а решта і надалі беруть участь у очищенні Вінниччини від вибухової загрози.

Рятувальники пояснили, що спершу підрозділ працював у 15 кілометровій зоні, а потім поступово радіус зменшувався і нині хлопці майже впритул наблизилися до епіцентру лиха. Найважче працювати у лісі, адже діставати боєприпаси доводиться фактично в ручну, через те, що спецтранспорт і техніка просто не можуть подолати лісові хащі, – розповіли піротехніки.

Нині роботи із гуманітарного розмінування територій Калинівського району Вінницької області тривають, відтак і піротехнічний розрахунок Хмельниччини працюватиме там доки буде необхідно.

Автор: Катерина Прокопець