Новини
Події

На «Проскурівських смаколиках» у Хмельницькому торгувалися за гарбузи, обирали найсмачніший коровай та куштували щось нове

Вчетверте центральний парк міста на майже цілий день перетворився на один великий ресторан, в якому представили свої кухарські здібності як новачки фестивалю, так і його «старожили». Ідейний натхненник та організатор свята вуличної їжі, колектив телерадіокомпанії «Поділля центр» кожен фестиваль «Проскурівські смаколики» намагається зробити унікальним та неповторним, задаючи щоразу новий темп свята та  його тематику. Цього разу це було подільське весілля. Тож на додачу до весільних страв, які обіцяли приготувати цього дня ресторатори, хмельничани, які прийшли на свято, могли побачити наречених у весільних сукнях, короваї, приготовані відомими коровайницями області та навіть придбати святкового розмальованого гарбуза. Щоправда, за це право потрібно було позмагатися, взявши участь в аукціоні.

Ресторатори, які обіцяли хмельничанам щось нове та автентичне, не обманули сподівань. Нескінченні черги практично біля всіх наметів демонстрували, що люди готові терпляче чекати, щоб спробувати те, що приготували кухарі найвідоміших у місті закладів. Найбільший ажіотаж спостерігався біля намету одного з нових учасників фестивалю – ресторану китайської їжі «Містер Ло», меню якого вражало як розмаїттям страв, так і їх незвичними назвами. Тож хмельничани могли спробувати та оцінити і салат з бамбуком, і курку по-сичуанськи, і рисові чіпси, і зацукровані яблука, і багато іншого, цікавого та смачного.

Ще один новачок фестивалю – тратторія «Piccolino» – пригощав поціновувачів італійської кухні піцою та ризото, а увагу хмельничан хлопці-кухарі привертали веселими примовками та демонстрацією вміння віртуозно поводитися з тістом.

Ще одна з новацій четвертих «Смаколиків» – майже біля кожного закладу облаштували фотозони, де хмельничани охоче фотографувалися, залишаючи пам’ять про свята та про вподобаний заклад.

А закінчилася офіційна частина фестивалю незвично – організатори влаштували аукціон, на якому продавали майстерно розмальовані гарбузи та частину весільного короваю. І хоч бажаючих поторгуватися серед глядачів виявилося не дуже багато, та все одно вдалося вторгувати понад тисячу гривень, яку витратять на придбання смаколиків солдатам, які боронять незалежність України у зоні АТО.

Що придумають іще ідейні натхненники свята та якою буде тема наступних «Проскурівських смаколиків» – побачимо.

Автор: Тетяна Новак