Новини
Події

Жителі Старої Синяви відсвяткували День селища

​Грандіозне дійство відбулось 14 жовтня у Старій Синяві з нагоди його заснування. Відзначення Дня Старої Синяви співпало з Днем захисника Вітчизни, Днем Українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці . Тож не дивно, що площа, де проводився захід, була вщент заповнена старосинявцями та гостями селища. 
 Участь у різноманітних заходах з нагоди святкувань у Старій Синяві  разом із з головою громади Здебським В.Е., своїми помічниками та місцевими мешканцями взяв народний депутат України Віктор Бондар.
 Організацію свята та проведення  заходів і цього разу були підтримані народним депутатом разом із селищною радою.
Заходи, в яких взяли участь поважні гості, включали: покладання квітів до могили екс-голови селища Романенка О.Т., який загинув в зоні АТО; участь в Богослужінні у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці, відкриття водопроводу та вуличного освітлення у селі Пилява,  покладання квітів на Курган слави Козацької звитяги, привітання присутніх в урочистій частині свята з нагоди Дня селища, нагородження кращих людей району та воїнів – захисників, а також зіркові подарунки землякам від Віктора Бондаря – концерт гурту «Ренесанс» та виступ відомого українського співака та композитора Валерія Твіна, які підтримали святковий настрій. Завершення святкової програми відбулось під урочистий феєрверк.
Усі присутні були приємно вражені щирістю слів привітання Віктора Бондаря, його людяністю та відвертістю. А всім відома «Смерека» у виконанні соліста гурту «Ренесанс» Валерія Твіна та Віктора Бондаря ще надовго залишиться у пам’яті старосинявців. 

Автор: Катерина Прокопець