Новини
Події

Школярі Ізяславщини знайомляться з Хмельницькою АЕС

З початком навчального року розпочався і  екскурсійний сезон для старшокласників територій прилеглих до Хмельницької АЕС. З жовтня по грудень 2017 року із енергетичним велетом регіону знайомитимуться старшокласники Ізяславського району, а також випускники міста-супутника ХАЕС.

Під час візиту в інформаційний центр атомної станції, молодь регіону дізнається про основні виробничі процеси на атомній станції, бар’єри безпеки, ознайомиться із різними типами реакторів, принципами роботи ядерного об’єкта та ін.

За період роботи інформаційного центру Хмельницької АЕС вже понад шістдесят тисяч відвідувачів побували на енергетичному підприємстві.

Проаналізувавши, що ж найбільше цікавить нинішніх відвідувачів, старшокласників Ізяславщини, можна зробити попередні висновки, що окрім питань безпечної експлуатації та екологічної захищеності, для молоді, яка найближчим часом обиратиме свої майбутнє, найактуальнішим є питання подальшого розвитку та перспектив спорудження енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС, розвитку навколишніх територій.

Школярі регіону розташування Хмельницької АЕС реально оцінюють важливість розвитку атомної енергетики, розуміючи, що майбутнє держави напряму пов’язано із подальшим спорудженням нових потужностей на ХАЕС.

За словами старшокласників Кунівської ЗОШ Ізяславського району, працювати на такому важливому енергетичному об’єкті – почесно і відповідально. Саме одна із учениць цієї школи, активна учасниця конкурсу рефератів «Вступ до атомної енергетики», випускниця одного із енергетичних вишів, а нині працівниця Хмельницької АЕС Ковальчук Олена – приклад для наслідування майбутнім випускникам.

Автор: Катерина Прокопець