Новини
Події

“СПОРТ-СІТІ”: крізь терни до зірок

Саме цей вислів давньоримського філософа Луція Аннеки Сенеки чи не найкраще характеризує процес реалізації у нашому місті одного з найамбітніших і наймасштабніших проектів.

Хто слідкує за розвитком подій навколо «СПОРТ-СІТІ», може згадати кілька судових позовів, спрямованих на припинення будівництва (щоправда, всі вони програні у судах різних інстанцій), викрадення частини паркану навколо будівництва, масовану інформаційну атаку проти будівництва та самих забудовників у соцмережах і деяких ЗМІ, зорганізовану дуже «принциповими» і «незаангажованими» «громадськими активістами».

Усе це вже у минулому. І, як говорив  німецький філософ  Фрідріх Ніцше: «Все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими». «СПОРТ-СІТІ» будується. Це прикро усвідомлювати вже згаданим горе-борцям за «справедливість», але комплекс потрібен не лише авторам проекту, а в першу чергу – самим хмельничанам, теперішнім і майбутнім. І це не порожні слова, бо щодня можна бачити зацікавлених громадян, які своїми інвестиціями підтримують реалізацію у Хмельницькому проекту спортивно-житлового комплексу «СПОРТ-СІТІ». Не порожні слова про важливість проекту для людей ще й тому, що попри вже згадані дії проти забудовників, ними підтверджується намір  передати10 квартир учасникам АТО. Крім того, частина приміщень, що планувалися спочатку як житло, буде додатково відведена для спорудження багаторівневого паркінгу, який дуже потрібний у центрі  міста. А це додаткові зручності для хмельничан та гостей нашого міста.

Заслуговує на увагу і той факт, що частина збудованої спортивної інфраструктури буде безкоштовно передана місту, а це не зовсім типовий вчинок для більшості забудовників.  Реалізація проекту «СПОРТ-СІТІ», окрім очевидних переваг і належного рівня комфорту для його мешканців, сприятиме збільшенню кількості бажаючих відвідати наше місто. Зручне розташування та наявність спортивно-розважальної інфраструктури сучасного рівня робить комплекс  цікавим, вигідним та перспективним для інвестування і співпраці.

Не будемо розкривати усі карти, лише зазначимо, що одна з всесвітньовідомих мереж зацікавилася можливістю приходу у Хмельницький саме завдяки описаним перевагам «СПОРТ-СІТІ». Це створить додаткові робочі місця з гідною оплатою праці, забезпечить надходження до бюджету і зробить Хмельницький ще більш привабливим для туристів.

Користі від співпраці заради майбутнього набагато більше, аніж від спопеляючої війни на знищення, яка для декого перетворилася на самознищення.

Час, як відомо все розставляє на свої місця і дає зрозуміти, хто є ким насправді, хто працює заради людей і міста, а хто виконує чиїсь замовлення, прикриваючись гучними гаслами. Забудовник сподівається, що підтримка проекту «СПОРТ-СІТІ» жителями міста, об’єднання зусиль містян, влади та соціально відповідального бізнесу стане запорукою успішного розвитку Хмельницького.

 

Автор: Алла Самойленко