Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому закінчилось «бабине літо», скоро випаде перший сніг

На Хмельниччині уже сьогодні, 20 жовтня, температура повітря почне знижуватися, а на вихідні, 21-22 жовтня, хмельничани відчують значне похолодання.

Тобто таке коротке «бабине літо» вже сьогодні почне здавати свої позиції. Найкоротшим, за спостереженням кліматологів, цей період осені був у 2014 році і тривав лише 6 днів  – з 11 по 16 жовтня, а найдовшим у 2012 році – 13 днів – з 25 вересня по 7 жовтня.

Як повідомляє sinoptik.ua, температура повітря сьогодні сягатиме не вище позначки + 14°С, а уже відзавтра температура почне суттєво знижуватися.
А ось 26 жовтня синоптики передають дощ із снігом:
У Хмельницькому протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі очікується дрібний дощ, якому вранці на зміну прийде дрібний дощ зі снігом. У другій половині дня опадів не передбачається.

За прогнозами Українського гідрометцентру: “Погода в другій половині жовтня може ускладнити роботу окремих галузей господарства посилення поривів вітру, рясні опади і локальні дощові паводки. В окремі дні не виключаються і короткочасні зимові явища, наприклад, випадання першого снігу, утворення ожеледі або налипання мокрого снігу”.

До уваги водіїв!

Перші осінні тумани і затяжні дощі нагадують про те, що попереду складний осінньо-зимовий період. Уже зараз необхідна підвищена пильність та зменшення швидкості руху на автошляхах. Тумани, слабкі вітри створюють додаткові несприятливі умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосферному повітрі, тому утримуйтеся від спалення листя та сміття під час прибирання територій.

Автор: Катерина Прокопець