Новини
Увага!

Хмельницькі поліціянти закликають пішоходів та велосипедистів бути помітними на дорозі

Ні для кого не є секретом, що пішоходи та велосипедисти, як і водії автомобілів є повноцінними учасниками дорожнього руху. Досить часто вони стають учасниками дорожньо-транспортних пригод, особливо у нічний час. Згідно статистики, з початку року на території нашого міста сталось близько 100 випадків, коли учасниками ДТП стали пішоходи та близько 10 випадків – велосипедисти.

З метою запобігання подібних випадків патрульні рекомендують використовувати світловідбиваючі елементи на одязі, так звані флікери — маленькі значки або наклейки, які відбивають світло в темряві. Вони допомагають водіям побачити пішохода або велосипедиста у нічний час. Навіть у дощ та туман ці наклейки не втрачають своїх властивостей.

Патрульні нагадують пішоходам, що в умовах недостатньої видимості, рухаючись проїзною частиною чи узбіччям, Вони повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. Патрульні переконані, що це значно зменшить кількість дорожньо-транспортних пригод та травматизм серед пішоходів. Особливо гостро це питання стосується дітей, шановні батьки подбайте про те, щоб у Вашої дитини на одязі був присутній світло відбиваючий елемент.

Велосипедистам патрульні також рекомендують використовувати шолом та флікери та нагадуємо, що згідно з Правилами дорожнього руху, велосипед, який Ви використовуєте має бути укомплектований світловідбивачами (катафотами): спереду — білого, по боках — жовтогарячого, позаду — червоного кольору. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар.

Патрульна поліція просить бути свідомими учасниками дорожнього руху — в темну пору доби “засвітіться”, це допоможе зберегти ваше життя та здоров’я.

Автор: Катерина Прокопець