Новини
Кримінал

На Хмельниччині захмелілий лиходій підпалив будинок матері

Як ми раніше повідомляли, 23 жовтня о 15:45  до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в місті Ізяслав виникла пожежа житлового будинку. Про подію рятувальників сповістила власниця домоволодіння, котра побачила дим, що здіймався над будівлею.

Правоохоронці знайшли хто підпалив будинок. Зловмисник раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за асоціальну поведінку та насильство в сім’ї, а також за вчинення крадіжок. Чоловік ніде не працював, пиячив і на ґрунті цього між ним та його 75-річною матір’ю постійно виникали конфлікти. До того ж, зловмисник жив разом з матір’ю у її будинку, що постійно підігрівало ситуацію.

23 жовтня в обід чоловік знову прийшов додому п’яний і почав сваритися з пенсіонеркою. Та від гріха подалі навіть втекла до сусідів. А в цей час захмелілий лиходій щоб помститися підпалив будинок. Вогонь швидко поширився приміщенням і пошкодив веранду, дві житлові кімнати та дах. На щастя, пожежникам вдалося врятувати будинок від повного знищення.

По даному факту в Ізяславському відділенні поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 «Навмисне пошкодження майна шляхом підпалу» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Слідчі дії тривають.

Автор: Катерина Прокопець