Новини
Події

У Хмельницькій міській поліклініці №2 з’явився психіатричний кабінет

«Кабінет розладів, пов’язаних зі стресом та медико-психологічної реабілітації їх наслідків» створений з метою надання психологічної допомоги особам, що страждають на психічні розлади, пов’язані з дією стресових факторів та для покращення їх подальшої адаптації в суспільному житті та попередження розвитку психічних захворювань. Звернутися до психіатра можуть усі жителі міста, які потребують цього виду допомоги.

Медико-психологічний супровід – це комплекс заходів, які спрямовані на максимальне відновлення рівня соціального функціонування і якості життя осіб, які страждають на розлади пов’язані зі стресом.

Люди з проблемами психічного здоров’я переважно отримують лікування в психіатричних стаціонарах, можливості амбулаторної допомоги використовуються не в повному обсязі, тому ідеєю створення такого кабінету було саме надання амбулаторної допомоги особам, що її потребують.

Кабінет забезпечує надання психіатричної, психотерапевтичної, психологічної допомоги хворим на післястресові розлади, проведення роботи щодо профілактики поширення післястресових та психосоматичних розладів, проведення психокорекційної та психотерапевтичної роботи з учасниками АТО та їх родинами.

Покази для направлення:

– психічні розлади непсихотичного характеру (емоційно-лабільні, депресивні, тривожні, легкі когнітивні);

– розлади настрою (депресивні розлади);

– невротичні, пов’язані зі стресом та соматоформні розлади (функціональні розлади серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, органів дихання, сечостатевих органів, вегето-судинна дистонія тощо).

Джерело

Автор: Катерина Прокопець