Новини
Кримінал

Канабіс, психотропні марки, ЛСД: що патрульні вилучили у кам’янчан?

Під час обшуку у зловмисників вилучили канабіс, психотропні марки, таблетки LSD, пристрій для куріння наркотиків, фасовочні ваги та різноманітні ємності, які використовувалися у злочинному промислі, а також грошові кошти у вітчизняній та іноземній валюті, отримані від продажу наркотиків.

Сьогодні, 26 жовтня, працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами із Кам’янець-Подільського відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури затримали групу осіб, які займалися збутом наркотиків.

До складу групи входив 39-річний чоловік, його 26-річний племінник та співмешканка останнього. Поліцейськими встановлено, що зловмисники, починаючи з весни цього року займалися систематичним збутом канабісу. Загалом правоохоронці зафіксували 9 фактів збуту наркотиків фігурантами.

За попередньою інформацією, наркотичне зілля вони вирощували вдома методом гідропоніки. Під час обшуку у них вилучили канабіс у банках та пофасований у пакетики для продажу, психотропні марки, таблетки LSD, пристрій для куріння наркотиків, фасовочні ваги та різноманітні ємності, які використовувалися у злочинному промислі, а також грошові кошти у вітчизняній та іноземній валюті, отримані від продажу наркотиків.

Усі троє затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України і зараз перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Автор: Катерина Прокопець