Новини
Надзвичайні події

Юні хмельничанки обікрали та побили свою подругу, а потім спалили особисті документи

Випадок стався 25 жовтня близько 03:00 години по вул. Кам`янецькій, в мікрорайоні “Ружична”, 20-річна і 22- річна жительки міста Хмельницького  із застосуванням насильства, що не є небезпечним для життя та здоров’я, відкрито заволоділи жіночою сумкою у 21 річної  жительки  Хмельницького району, в якій знаходився мобільний телефон марки “Самсунг Гелексі”, особисті документи та засоби особистої гігієни.

З’ясувалось, що подруги напередодні розпивали спиртні напої, ще в одної спільної знайомої на квартирі. Пізно вночі дівчині, яка не є мешканкою обласного центру, ніде було переночувати. Подруги, так би мовити зголосились допомогти знайти нічліг, при тому вже в голові прокрутили план провчити знайому, з їх слів – за неадекватну поведінку. Викликали службу таксі і направились в сторону мікрорайону «Ружична».

Коли вийшли з авто накинулись на дівчину, побили, забрали документи і залишили потерпілу на вулиці. Самі ж поїхали по домівках відпочивати, при чому частину документів спалили. Через деякий час дівчину побачили мешканці району, викликали швидку та працівників поліції. Дівчина звернулась до правоохоронних органів, розповівши про нічні пригоди. Зловмиснець знайдено, в скоєному зізнались.

По даному факту внесені відомості до ЄРДР за ч. 2 ст.186 «Грабіж» –  поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб,- карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Автор: Катерина Прокопець