Новини
Події

З нагоди професійного свята відзначили кращих автомобілістів Хмельниччини

День автомобіліста і дорожника — професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України, яке відзначається щорічно в останню неділю жовтня.

Свято встановлено в Україні “на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства” згідно з Указом Президента України «Про День автомобіліста і дорожника» від 13 жовтня 1993 року № 452/93.

Напередодні відзначення Дня автомобіліста і дорожника, у залі засідань Федерації професійних спілок області, відбулися урочистості. Привітати представників даних професій завітав і т.в.о. заступника голови адміністрації Олег Гуменний, який відмітив, що автомобілісти і дорожники обрали для себе відповідальну і важливу професію, адже водій транспортного засобу – це людина, яка щоденно комунікує з усіма куточками міста, області, всієї країни та бере на себе відповідальність за життя наших громадян.

Доброго слова заслуговують також і працівники автостанцій, додає Олег Вікторович. В цілому по області збереглася мережа автобусних станцій, де пасажири мають змогу одержати повну інформацію про відправлення маршрутних автобусів та очікувати на транспортний засіб в комфортних умовах.

Також надзвичайно важливу функцію в ланцюгу народногосподарського комплексу виконують автомобілісти, що перевозять вантажі. Адже за їх сприяння проводиться зовнішньоекономічна торгова діяльність і вони є взірцем нашої держави на дорогах країн Європи та СНД.

Окремо посадовець висловив подяку працівникам управління Укртрансбезпеки в області, підрозділів Національної поліції, патрульної служби та громадським діячам, за ту щоденну, самовіддану роботу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та боротьби з “нелегальними” перевізниками на теренах області.

Також пролунали слова вітання і будівельникам доріг та  інфраструктури, оскільки – це люди, які сьогодні є на передовій економічних перетворень України.

Крім того, Олег Гуменний нагадав, що очікує нас і децентралізація управління дорогами. Так, відповідно, 5 тис. км відійдуть у підпорядкування обласної адміністрації. Фінансування буде виділятись із нового Дорожнього фонду, який будуть наповнювати акциз на пальне, штрафи за порушення вагових норм і деякі мита. 35% коштів фонду буде спрямовано у розпорядження місцевих органів влади, які відповідатимуть за ремонт доріг у своїх областях. За попередніми розрахунками до Хмельниччини має надійти близько 500 млн. грн., що майже вдвічі перевищує відрахування з державного бюджету на цей рік на всі дороги області.

“Сподіваюсь, що зусилля центральної влади та влади на місцях дадуть очікуваний результат і за декілька років ми будемо мати якісні, комфортні дороги, які змінять обличчя України”, – додав посадовець.

На завершення Олег Вікторович побажав всім працівникам автомобільного транспорту та дорожнього господарства міцного здоров’я, щастя, добробуту, нових трудових здобутків, успішної та безаварійної роботи. Нехай у вашому житті всі дороги будуть лише безпечними та рівними!

Кращих представників даної галузі відзначено Почесними грамотами облдержадміністрації та цінними подарунками.

Автор: Катерина Прокопець