Новини
Події

Лікування майора хмельницького полку спецпризначення, Героя України Олександра Петраківського обходиться у 250 тисяч гривень щомісяця

Герой України, майор хмельницького 8-го окремого полку спеціального призначення Олександр Петраківський, який зазнав важкого поранення у зоні АТО, наразі проходить лікування у науково-практичному центрі нейрореабілітації «Nodus», що в Броварах.
Про це повідомив батько пораненого бійця Петро Петраківський. Як розповів Петро Станіславович, після лікування у США Олександра перевели до приватної клініки. У науково-практичному центрі нейрореабілітації син вже півроку. Фінансування – за рахунок благодійних внесків. «Син зараз у приватній клініці «Nodus» в Броварах, куди необхідно щомісяця платити 250 тисяч гривень. Там є таке обладнання , якого немає у Головному військовому клінічному госпіталі. Через це син пішов на покращення, тому  ми не рухаємось нікуди, хоч запрошували на лікування в Німеччину, Китай, і, як не дивно, в Росію. Біля нього як не я, то моя дружина. Цілодобово вже не перебуваємо», – розповів батько спецпризначенця Петро Петраківський. За його словами, очевидні позитивні зміни в стані здоров’я Олександра: боєць вже намагається говорити, йде на контакт.
«Він йде на контакт, каже: «так» чи «ні», намагається говорити. Є покращення і це видно. Ми не медики, але віримо лікарям, що процес руйнування в мозку припинився, і лікування дає результат», – додав Петро Станіславович. Як зазначається на офіційній сторінці закладу, лікування Олександр Петраківський проходить у рамках благодійного проекту «Nodus» з 18 квітня. Наразі він проходить уже третій курс реабілітації. Нагадаємо, 20 липня 2014 року група спецпризначення під керівництвом Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони техніки в аеропорт Луганська, потрапила в засідку. У ході бою Олександр віддав підлеглому свій кевларовий шолом, врятувавши йому життя. Але сам зазнав важкого поранення в голову, проте продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони. Під час лікування воїна в Харківському госпіталі було зроблено лікарську помилку, не дало позитивних результатів багатомісячне лікування у Львові, Києві. Зібравши благодійні кошти, батьки повезли сина в Ізраїль, потім Польщу. Батько Олександра виставив на продаж його Золоту Зірку Героя України, аби знайти гроші на лікування у США. У справу втрутився президент Петро Порошенко і пораненого доправили в американський Х’юстон.

Автор: Алла Самойленко