Новини
Події

На Хмельницькій атомній станції завершено повторну партнерську перевірку

На Хмельницькій АЕС завершено повторну партнерську перевірку Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), яка тривала з 23 по 27 жовтня цього року.

Пост-місію здійснювали експерти Московського центру ВАО АЕС – фахівці з Вірменії, Угорщини, Болгарії, Росії. Представники Хмельницької АЕС – члени молодіжної секції ВАО АЕС, спостерігали за перевіркою та набували досвіду.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року на ХАЕС було проведено міжнародну партнерську перевірку виробничої діяльності атомної станції за одинадцятьма напрямками: організаційна структура, експлуатація, ремонт, інженерна підтримка, врахування досвіду експлуатації, радіаційний захист, аварійна готовність, пожежна безпека, хімія та підготовка персоналу. Тоді перевірку здійснювали експерти чотирьох регіональних центрів ВАО АЕС: Московського, Атлантського, Паризького, Токійського.

Протягом збіглого тижня міжнародні фахівці ознайомилися із станом виконання коригувальних заходів, розроблених станцією за результатами партнерської перевірки в 2015 році.

Підсумовуючи результати перевірки, керівник експертів Лайош Хаднадь зазначив, що персоналом Хмельницької АЕС виконана значна робота, яка за шкалою оцінювання поточного стану напрямків для покращення оцінена двома рівнями «А» і «В».

Ці показники свідчать про значні покращення, але необхідно працювати і надалі для вдосконалення діяльності та підтвердження стабільності досягнутого прогресу. За результатами повторної перевірки надано попередній звіт. Додатковий звіт буде надано також представниками молодіжної організації ВАО АЕС. 

Автор: Катерина Прокопець