Новини
Події

У Хмельницькому мешканці одного мікрорайону незабаром зможуть користуватись якісною водою

За вікном — типова для осені дощова погода. Але такі природні негаразди не стають на заваді добрій справі. Працівники підрядної організації ПП “Вектор-М” на замовлення МКП “Хмельницькводоканал” кілька тижнів тому розпочали реалізацію одного з наймасштабніших та найскладніших проектів цього року — будівництво вуличних мереж водопостачання мікрорайону Лезневе.

Попри негоду, підрядники на вулиці Вінницьке шосе виконали частину підготовчих робіт — підготували ділянку для прокладання якісних поліетиленових труб діаметром 280 мм та загальною протяжністю майже 600 м і розпочали їх зварювання. Крім того, заплановані роботи ще на двох ділянках з використанням полімерних труб діаметром 315 мм довжиною 734 та 66 метрів. Варто зазначити, що будівництво мереж виконуватиметься як відкритим способом, так і методом горизонтально-направленного буріння. Також заплановано і будівництво підвищувальної насосної станції.

Як передбачено проектом, планується будівництво не лише зовнішніх, а й вуличних мереж водопостачання загальною протяжністю 4737 м з облаштуванням пожежних гідрантів та водопровідних колодязів.

Усього на реалізацію робіт витратять 11 млн. 250 тис. 419 грн. Але незважаючи на масштабність як виконуваних робіт, так і самого фінансування мешканці мікрорайону незабаром матимуть змогу користуватися якісною системою водопостачання, яку надає МКП “Хмельницькводоканал”.

Автор: Катерина Прокопець