Новини
Події

Хмельницька військова частина Нацгвардії: чверть століття відданої служби Україні

Хмельницька військова частина 3053 Національної гвардії України відсвяткувала своє 25-річчя. 

Історія військової частини розпочалася 31 жовтня 1992 року, коли на базі лінійного батальйону військової частини 3008 міста Вінниці у Хмельницькому була сформована військова частина 3053.

На сьогоднішній день військова частина  структурно входить до Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України та виконує завдання щодо захисту територіальної цілісності держави, охорони громадського порядку. У нинішні неспокійні часи військовослужбовці частини несли службу на Сході України, у зоні проведення антитерористичної операції. На щастя, усі повернулися живими.

Зараз у військовій частині проходять службу як строковики, так і контрактники. Частина має належне матеріально-технічне забезпечення та гідні умови для несення служби.

Привітати нацгвардійців з річницею завітали усі, хто підтримує військову частину та надає їй всебічну допомогу – представники органів місцевої влади, силових структур, взаємодіючих відомств та ветерани. Відкрив урочисте зібрання на плацу військової частини її командир підполковник Роман Березнюк. Він висловив слова вдячності попереднім командирам, ветеранам, які доклали чимало зусиль для розбудови та встановлення традицій розвитку військової частини, а також щиро привітав увесь особовий склад з річницею.

Сюжет МТРК “Місто”

 

Автор: Алла Самойленко