Новини
Події

Представники влади Хмельниччини на толоці садили ліс

Восени, коли рослини завершують вегетаційний період, не варто гаяти час. Тому лісівники Хмельниччини взялися за роботу.  За планами восени треба заліснити 90 гектарів зрубів та доповнити 140 гектарів лісових культур.

Навесні уже створено   1075 гектарів лісових культур, саджанці прижилися добре. Аби виконати план осінніх робіт якнайшвидше, лісівникам допомагає гроадськість області.  Звичайно, першими взялися за роботу працівники обласної ради та облдержадміністрації. Заліснювали  п’ятигектарний зруб у Пархомівському лісництві річними сіянцями дуба звичайного й модрини європейської. Було висаджено півтора гектара ліс, на заваді толоці не став навіть дощ.

– Вкотре переконалися, що праця лісівників нелегка, – поділився враженнями після завершення робіт голова обласної ради Михайло Загородний. – Ми з радістю посадили кілька тисяч деревець.

– Радий і я, що садив дерева на Поділлі, – додав президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської облради Сергій Чернов, який  на Хмельниччині брав участь у навчаннях з формування об’єднаних територіальних громад.

Після завершення робіт начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко розповів гостям про стратегічні напрямки розвитку лісового господарства Хмельниччини на найближчу перспективу, провів екскурсію молодими, середньовіковими лісовими культурами й ділянками спілого лісу, а також захисними лісовими насадженнями, створеними на землях, непридатних для ведення сільськогосподарського виробництва.

Джерело

Автор: Алла Самойленко