Новини
Події

У Хмельницькому роботодавців покарали за порушення законодавства про працю

 Про це повідомив  Віталій Роздорожний –  заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управлінням Держпраці.

Протягом січня-вересня 2017 року у Хмельницькому провели перевірки  133 підприємств, установ та  фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю. Таких перевірок було 151. Результатом здійснених контрольно-наглядових заходів стало виявлення 184 порушень у діяльності 68 суб’єктів господарювання.
59 порушників трудового законодавства фінансово покарали: відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України накладено 660 тис. 800 гривень штрафів.
З метою усунення встановлених порушень трудового законодавства по місту Хмельницькому Управлінням Держпраці за вказаний період внесено 71 припис, складено і передано до суду 35 протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 КУпАП, державними інспекторами винесено 2 постанови про накладення штрафів за невиконання вимог приписів інспекторів з питань праці.

Крім того, за результатами проведених перевірок було внесено 27 пропозицій про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Автор: Алла Самойленко