Новини
Події

У Кам’янці-Подільському матір бійця АТО нагородили орденом

“Орден матері бійця АТО” отримала цієї неділі мати кам’янецького Героя Руслана Коношенка – Галина Коношенко.

Вручили пам’ятну нагороду жінці в Петропавлівській церкві. Про це повідомив настоятель храму Олександр Цісар.

“Обіцяємо, що імена матерів наших кам’янецьких Героїв завжди будуть в наших молитвах. Навіки Господу Слава. Герої не вмирають”, зазначив отець Олександр.

Коношенко Руслан Сергійович («Поет») народився  23 лютого 1983 року у   Кам’янці-Подільському. Старший солдат  81-ї окремої аеромобільної бригади (90-й окремий аеромобільний батальйон) Руслан Коношенко загинув , захищаючи Донецький аеропорт. Спочатку його вважали зниклим безвісти 21 січня 2015 року під час оборони аеропорту м. Донецьк. Згодом впізнаний за експертизою ДНК. Похований на батьківщині, у   Кам’янці-Подільському.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).

За особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, згідно рішення № 109/93 присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Першу в Україні відкриту громадянську нагороду для жінок, чиї сини і чоловіки захищають Україну в АТО – Орден матерям бійців АТО – презентували у липні 2017 року.

Нещодавно  таку ж нагороду отримали мати Миколи Гордійчука.

За матеріалами сайту Кам’янець-Подільської міської ради

Автор: Алла Самойленко