Новини
Події

Отці-капелани з Хмельниччини відвідали АТО з душпастирською місією

Минулого тижня, з благословення високопреосвященного Антонія, митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Української Православної Церкви Київський патріархат, капелани о.Володимир Ковальчук (Ізяславське благочиння), о.Степан Малькута та о.Володимир Шершун (Чемеровецьке благочиння), о.Володимир Соболь (м.Київ) здійснили чергову поїздку в зону АТО із душпастирською місією.

Отці-капелани змали на меті підтримати воїнів духовно і матеріально. Духовною підтримкою були богослужіння та бесіди з бійцями, матеріальною –  подарунки захисникам свободи, незалежності та територіальної цілісності нашої держави. Передали все, що змогли зібрати. Ізяславський район, як завжди, взяв у зборі активну участь. Зусиллями колективів та учнів загальноосвітніх закладів міста та району, колективів підприємств, установ та організацій району, підприємців, сільськогосподарських підприємств, релігійних громад, було зібрано близько 1000 мішків для будівництва укріплень, які врятують не одне життя бійцям, більше 1000 пар теплих шкарпеток, рукавиці та шапки, які їх зігріють у люті морози,  продукти та смаколики; засоби гігієни, теплі речі та багато іншого. А ще приготували 20 відер вареників, які нагадають воякам теплу домашню атмосферу.

Отці-капелани із духовною та волонтерською місією побували у підрозділах, розташованих у районі Світлодарської дуги, у селищі Луганське, місті Авдіївка — це ті місця, де всі ці речі є необхідними. Бійці були безмежно вдячні за щиру підтримку: і духовну, і матеріальну.

Джерело

Автор: Алла Самойленко