Новини
Кримінал

На Хмельниччині поліціянти викрили молодика, який облаштував міні-нарколабораторію

Працівники Кам’янець-Подільського відділу поліції спільно з колегами з управління протидії наркозлочинності за процесуального керівництва прокуратури викрили 26-річного молодика, який займався виготовленням і збутом наркотиків.

Чоловік раніше вчиняв крадіжки, розбої, викрадення транспорту, але ухилявся від органів досудового розслідування та суду. Оперативники вирахували, що зловмисник тимчасово винаймає житло в селі Врублівці Кам’янець-Подільського району. Там молодик облаштував міні-нарколабораторію, де виготовляв наркотики, які потім же і збував.

У ході санкціонованого обшуку в будинку поліцейські виявили пристрої для вживання наркозасобів, заборонені в обігу речовини та знаряддя для їх виготовлення, амфетамін, а також грошові кошти у сумі близько 5 тисяч гривень, отримані в результаті злочинної діяльності. Усе вилучене направлено на експертизу.

Наркоділка затримали. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.

Крім того, зараз у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді перебуває обвинувальний акт за підозрою у вчиненні ним крадіжок, розбоїв та незаконного заволодіння транспортним засобом, але від судового розгляду підсудний переховувався.

Автор: Катерина Прокопець