Новини
Надзвичайні події

Хмельницькі прокурори повернули державі близько 3 млн гривень

Органи прокуратури Хмельниччини продовжують відстоювати у судовому порядку повернення державі безпідставно набутих у власність чи у користування земель сільськогосподарського призначення.
Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення при наданні у користування земель, розташованих на території Ярмолинецького району.
Встановлено, що на підставі розпорядження Ярмолинецької районної державної адміністрації у 2006 році селянському фермерському господарству в оренду передано 73 га землі, що знаходиться за межами населеного пункту на території Жилинецької сільської ради.
Всупереч вимог Земельного кодексу України, законів України «Про оренду землі», «Про землеустрій» укладення цієї угоди відбулось без розроблення, погодження і затвердження проекту землеустрою щодо відведення вказаної ділянки, а земельна ділянка передана без визначення меж та встановлення межових знаків.
Окрім цього, у порушення  вимог законодавства договір оренди укладено без проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір оренди землі недійсним та припинити його дію на майбутнє.
Рішенням господарського суду Хмельницької області, залишеним в силі постановою Рівненського апеляційного господарського суду, позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Бантюк, на сьогодні рішення суду виконано в повному обсязі, земельна ділянка площею 73 га та вартістю близько 3 млн. грн. повернута у власність держави.

Автор: Катерина Прокопець