Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому перенесли розгляд справи директора Департаменту освіти і науки

7 листопада  2017 року  Хмельницьким міськрайонним судом розпочато розгляд справи за позовом Громадської організації «Батьківська ініціатива м. Хмельницького» до Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, третя особа Роман Миколаїв про визнання протиправним та скасування розпорядження про призначення останнього директором Департаменту освіти і науки.

Активісти у позовній заяві посилалися на те, що пан Миколаїв не має достатнього стажу роботи, аби бути призначеним на таку посаду.

В судовому засіданні представниця відповідача заявила клопотання про залишення позову без розгляду. Вона стверджувала, що позивач пропустив місячний строк звернення до суду без поважних причин. Однак суд із цим не погодився, вважав строк не пропущеним і в задоволенні клопотання відмовив. В ухвалі суддя зазначила, що із спірним рішенням представники позивача ознайомились у вересні 2017 року, відтак звернулися до суду  в межах передбаченого законом строку.

Представники громадської організації заявили також декілька клопотань про витребування доказів. Суд їх задовольнив, тому засідання у справі було відкладено до 4 грудня 2017 року.

Автор: Катерина Прокопець