Новини
Надзвичайні події

У Шепетівці люди чергують біля газової труби, аби не залишитися без тепла

Си­ту­ація з цен­тра­лі­зо­ва­ним опа­лен­ням зно­ву ло­ба­ми зіш­тов­хну­ла га­зів­ни­ків та на­се­лен­ня.

Сьогод­ні близь­ко 11-ї го­ди­ни пра­ців­ни­ки ПАТ «Ше­пе­тів­ка­газ» при­їха­ли до га­зоп­ро­во­ду на ву­ли­ці Ко­ро­лен­ка, аби пе­рек­ри­ти пос­та­чан­ня бла­кит­но­го па­ли­ва до цен­траль­ної ко­тель­ні.

— На да­ний мо­мент ми пе­рек­ри­ли за­сув та зу­пи­ни­ли ро­бо­ту ко­тель­ні на ву­ли­ці Ко­ро­лен­ка 1А. Все це від­бу­ло­ся у зв’яз­ку з тим, що ТОВ «Ше­пе­тів­ка Енер­го­ін­вест» не от­ри­ма­ло лі­мі­тів, — по­яс­нив зас­тупник ди­рек­то­ра ПАТ «Ше­пе­тів­ка­газ» Ана­то­лій Пра­щур. — Сьогод­ні от­ри­ма­ли до­ку­мен­ти, які свід­чать про те що для «Ше­пе­тів­ка Енер­го­ін­вест» на тре­тю де­ка­ду лис­то­па­ду лі­мі­тів не­має.

Це зна­чить, що ста­ном на 17 лис­то­па­да НАК «Наф­то­газ Ук­ра­їни» гро­шей за спо­жи­тий під­при­ємс­твом газ так і не от­ри­ма­ла. Но­мі­на­ції від­сутні, то­му ком­па­нія, що здій­снює тран­спор­ту­ван­ня ПАТ «Ше­пе­тів­ка­газ» і при­їха­ла, аби при­пи­ни­ти не­санкці­оно­ва­не ви­ко­рис­тання бла­кит­но­го па­ли­ва.

Дим з тру­би го­лов­ної ко­тель­ні не йшов, а це оз­на­ча­ло, що газ пе­рек­ри­то. Оп­ломбу­вав­ши тру­би, га­зів­ни­ки ма­ли на­мір ме­ха­ніч­но від’єд­на­ти га­зоп­ро­від.

Тим ча­сом по­ча­ли схо­ди­ти­ся міс­тя­ни, які ко­рис­ту­ють­ся пос­лу­га­ми цен­тра­лі­зо­ва­но­го опа­лен­ня. Лю­ди обу­ри­ли­ся що­до дій пра­ців­ни­ків газкон­то­ри, об­сту­пи­ли тру­бу та не да­ли її від­рі­за­ти. Роз­по­ча­ла­ся су­пе­реч­ка, об­ра­зи по­си­па­ли­ся в бік пра­ців­ни­ків ПАТ «Ше­пе­тів­ка­газ». 

При­пи­ни­ти су­пе­реч­ку та роз­вести сто­ро­ни кон­флік­ту прий­шов місь­кий го­ло­ва Ми­хай­ло По­ло­дюк. Оз­найомив­шись із по­зи­ці­єю ПАТ «Ше­пе­тів­ка­газ», Ми­хай­ло Іва­но­вич звер­ну­ся до лю­дей:

— Що я ще міг зро­би­ти у цьому ви­пад­ку? Пі­ти за Пус­то­вой­та зап­ла­ти­ти гро­ші? Бо ж до квіт­ня са­доч­ки та шко­ли роз­ра­ху­ва­ли­ся за теп­ло, і ви, спо­жи­ва­чі,  зап­ла­ти­ли гро­ші. З мо­го бо­ку зроб­ле­но все, що в ме­жах мо­їх пов­но­ва­жень. З по­не­діл­ка ма­ють приз­на­чи­ти за­сі­дан­ня Ка­бі­не­ту Мі­ніс­трів Ук­ра­їни, під час яко­го роз­гля­да­ти­муть пи­тан­ня по Ше­пе­тів­ці.

Ста­ном на 14 го­ди­ну лю­ди са­мо­віль­но від­кри­ли га­зоп­ро­від. Увесь час за по­ді­ями нав­ко­ло га­зоп­ро­во­ду спос­те­рі­га­ла по­лі­ція, аби не бу­ло по­ру­шень гро­мадсь­ко­го по­ряд­ку. Лю­ди не роз­хо­дять­ся та чер­гу­ють бі­ля га­зоп­ро­во­ду, аби пра­ців­ни­ки ПАТ «Ше­пе­тів­ка­газ» не пе­рек­ри­ли га­зо­пос­та­чан­ня до го­лов­ної ко­тель­ні.

До то­го ж сьогод­ні, 17 лис­то­па­да, ос­танній день, ко­ли ТОВ «Ше­пе­тів­ка Енер­го­ін­вест» мо­же ос­каржи­ти рі­шен­ня се­сії місь­кої ра­ди про від­мо­ву до­го­во­ру кон­це­сії.

Джерело “День за днем”

Автор: Алла Самойленко