Новини
Кримінал

Хмельницькі правоохоронці через два місяці таки знайшли підозрювану у кривавому вбивстві дівчину

Як повідомлялося, у Хмельницькому  у неділю, 17 вересня 2017 року, було вбито місцеву підприємицю, 50-річну хмельничанку. Тоді очевидці говорили, що бачили молоду жінку років 30. Насправді, ймовірна вбивця виявилася молодшою.

За підозрою у вчиненні умисного вбивства правоохоронці затримали 20-річну хмельничанку. Її причетність до вчинення злочину підтверджує ДНК-експертиза.

Вбивство сталося  близько 17.00 години в обласному центрі по вулиці Інститутській. Жертва  мала бізнес на ринку. Коли потерпіла зайшла в під’їзд, на неї з ножем накинулась незнайомка. Зав’язалась боротьба. Нападниця кілька разів вдарила жінку ножем у груди, пошкодивши аорту та легені. Потерпіла ще змогла вибігти за зловмисницею на вулицю, де втратила свідомість і невдовзі від значної крововтрати померла.
Правоохоронці одразу почали відпрацьовувати усі можливі версії вбивства, проводячи роботу по встановленню особи нападниці. Останню, до речі, бачили декілька свідків події, зафіксували її і камери спостереження. Був складений фоторобот. На пошуки зловмисниці орієнтували громадськість.
Проведені заходи дали позитивний результат — особу зловмисниці встановили. Нею виявилась 20-річна жителька обласного центру. Як з’ясувалось, вона мала чималі боргові зобов’язання. Кілька днів до вчинення вбивства дівчина вистежувала потерпілу, вивчала її звичний маршрут та режим дня. Зараз працівники поліції встановлюють, чи заволоділа вона грошима жертви.
Під час сутички між жінками під нігтями потерпілої залишились біологічні сліди, ДНК-експертиза яких співпала з ДНК затриманої.
Наразі зловмисниця затримана. Їй вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Якщо буде встановлено, що вона заволоділа грошовими коштами потерпілої, кваліфікація може змінитися на ще суворішу.

Джерело

Автор: Алла Самойленко