Новини
Події

Шепетівка зараз має тепло, а проблему газових боргів чиновники будуть вирішувати наступного тижня

Вчора ввечері, 17 листопада 2017 року,  міський голова Михайло Полодюк разом із народним депутатом України Романом Мацолою зустрілися з представниками міських засобів масової інформації та дали коментар з приводу неоднозначної ситуації, яка склалася навколо опалювального сезону в Шепетівці. Роз’яснили, яка робота проводиться зараз та чого чекати від зустрічей, які відбудуться наступного тижня на  державному рівні.

Народний депутат Роман Мацола  наголосив, що поява тепла в домівках шепетівчан є позитивним моментом, але ситуація зараз складна. Завдяки особистим зустрічам депутата з міністрами на Шепетівку звернули увагу.

Міський голова Михайло Полодюк повідомив, що перед нарадою в уряді на вимогу  Києва виконавчий комітет Шепетівської міської ради надав усю документацію, пов’язану з цим питанням, починаючи з 2015 року (листування між виконавчим комітетом і ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», з НАК «Нафтогаз України», листи від ПАТ «Шепетівкагаз», рішення виконавчого комітету та сесій міської ради, судові рішення).

Міський голова розповів, що після отримання листа від  ПАТ «Шепетівкагаз» про загрозу невиділення приватному теплопостачальнику лімітів газу  на цей опалювальний сезон міська рада одразу довела цю інформацію до Хмельницької обласної державної  адміністрації. Керівництво державних структур знало, що виникне така проблема і газ на ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не подадуть.

На нараду, яка відбудеться наступного тижня, буде запрошено керівництво міста, НАК «Нафтогаз України» та ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”. Також будуть присутні представники силових структур і Кабінету Міністрів України. В делегації від міської ради візьмуть участь спеціалісти, які по кожній галузі можуть надати роз’яснення та обгрунтування.  Влада міста готова до переговорів.

На прес-конференції були присутні і представники ПАТ «Шепетівкагаз», які підтвердили інформацію про те, що у озвученій сумі боргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» 57 млн. гривень не врахована сума заборгованості за газ, спожитий підприємством за 2016-2017 роки.  Зауважили, що в цей період товариство також не мало виділених лімітів і вже минулого року крало газ. Отож,  зараз борг підприємства перед НАК «Нафтогаз України» становить понад 100 млн. гривень.

Газівники запевнили, що через несанкціонований відбір газу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» усе  місто від постачання природного газу відімкнене не буде.

Шепетівка наразі  з теплом, але попереду складні переговори для остаточного врегулювання ситуації.

Джерело

Автор: Алла Самойленко