Новини
Події

У Хмельницькому суді для підозрюваної у хабарі заступника голови сільради обрали домашній арешт

Як уже повідомлялося, днями під час отримання грошей  за вплив на прийняття медико-соціальною експертною комісією рішення про встановлення групи інвалідності безстроково та сприяння у виготовленні необхідних для цього медичних документів була затримана заступник голови однієї із сільських рад Хмельницького району. За свою “послугу” вона вимагала 1500 дол. США неправомірної вигоди.

Вчора, 17 листопада, слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту особі, яка займає посаду заступника голови однієї із сільських рад  Хмельницького району, що підозрюється у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди). Про це повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

Санкція ч.3 ст.369-2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з конфіскацією майна, тобто даний злочини є тяжким.

Ухвалою суду покладено  на підозрювану  наступні обов’язки:

– прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою;

– не відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

– повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;

– утриматись від спілкування з особою Н. та особами, які є свідками в даному кримінальному провадженні.

Підозрювану звільнено з під варти в залі суду негайно.

 

 

 

Автор: Алла Самойленко