Новини
Події

Хмельницькі патрульні виявили понад 200 водіїв, що розмовляють під час руху по телефону

Патрульні провели профілактичне відпрацювання по виявленню водіїв, що розмовляють під час руху по телефону.

17 листопада, патрульні провели профілактичне відпрацювання по виявленню водіїв, що розмовляють під час руху по телефону. Розмови по мобільному під час керування автомобілем суттєво впливають на зниження уваги у водіїв.

Непоодинокі випадки коли через використання телефону водій втрачає швидкість реакції, в результаті чого стає винуватцем ДТП.

Згідно правил дорожнього руху використання телефону за кермом заборонено, за дане правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу розміром 425 гривень.

Під час відпрацювання патрульні виявили велику кількість правопорушників. Загалом, з початку року було задокументовано понад 200 випадків порушення цього Правила.

На жаль, процес документування даного правопорушення досить складний, адже через відсутність технічного огляду багато водії роблять тонування своїх автомобілів, що унеможливлює відеофіксацію факту порушення.

Патрульна поліція Хмельницького звертається до усіх водії, не користуйтесь засобами зв’язку, тримаючи їх у руці, адже дорога потребує всієї вашої уваги і у разі відволікання, навіть на секунду, можна не помітити пішохода чи інший автомобіль.

Автор: Катерина Прокопець