Новини
Події

Кінцевий результат розслідувань стрілянини в центрі Хмельницького

Сьогодні Апеляційний суд Хмельницької області поставив крапку в обранні запобіжного заходу ще одному підозрюваному в стрілянині у приміщенні для розіграшу лотерей у центрі Хмельницького.

20 листопада колегія суддів продовжила судове засідання у цій справі, розпочате у четвер, 15 листопада. Тоді перерву в розгляді зініціювали самі володарі мантій, витребувавши документальне підтвердження стану здоров’я підозрюваного і можливість утримувати його в слідчому ізоляторі, оскільки серед головних мотивів апеляції був саме незадовільний стан здоров’я підозрюваного.

Спираючись, зокрема, на це, підозрюваний і його захисник просили скасувати ухвалу слідчого судді першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, вважаючи його занадто суворим, і обрати більш м’який запобіжний захід.

На сьогоднішньому судовому засіданні, яке проходило, за клопотанням підозрюваного, без нього, адвокат цю апеляційну скаргу підтримала. Натомість проти її задоволення заперечив прокурор, наголосивши, що сторона захисту так і не надала суду документів, які б підтверджували, «що стан здоров’я підозрюваного на стільки негативний, що він не може перебувати у СІЗО».

Заслухавши усі сторони процесу і розглянувши матеріали справи, апеляційну скаргу сторони захисту суд залишив без задоволення.

Власне, як і апеляцію ще одного підозрюваного у стрілянині та його захисника, яку розглядали 15 листопада. Вони також клопотали про пом’якшення запобіжного заходу. Мовляв, тримання під вартою – найбільш суворий захід, який застосовується лише тоді, коли є підстави вважати, що менш суворі не забезпечать виконання підозрюваним процесуальних обов’язків. Утім, колегія суддів апеляційного суду області встановила, що чоловікові пред’явлена обґрунтована підозра у вчиненні кримінального правопорушення і погодилася зі слідчим суддею першої інстанції, що є підстави для тримання його під вартою.

Того ж дня апеляційний суд закрив провадження щодо розгляду апеляційної скарги ще одного підозрюваного у стрілянині в приміщенні для розіграшу лотерей, таким чином задовольнивши його заяву про відмову від апеляційної скарги на ухвалу Хмельницького міськрайонного суду від 7 листопада 2017 року. Заяву на підтримку такого рішення підзахисного подав і адвокат.

Усім трьом оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 5 листопада виник інцидент між двома групами осіб, в результаті якого в приміщеннях для розіграшу лотерей в центрі Хмельницького було зруйновано обладнання та пошкоджено автомобіль “BMW”. У ході конфлікту його учасники застосували зброю та спецзасоби. П’ятеро чоловік отримали поранення.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець