Новини
Надзвичайні події

Лісогосподарське підприємство «Красилівліс» завдало збитків державі майже на три мільйона гривень

На початку жовтня цього року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області під час проведення планової перевірки ЛСП “Красилівліс”, було виявлено незаконну рубку дерев різних порід, зокрема – ясен, дуб, берест, граб – в кількості триста вісімдесят шість штук. 

Держекоінспекцією, відповідно до затверджених такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу, проведено розрахунок збитків сума якого склала 2 млн. 733 тис. 683 грн..

Повідомлення по даному факту зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.

 Довідково: відповідно до ст. 246 Кримінального кодексу України незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Автор: Катерина Прокопець