Новини
Події

Хмельничани відзначили День гідності та Свободи

Вчора вся Україна відзначила День гідності та Свободи, який започатковано в 2015 році для відзначення початку доленосних для України подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Осінь 2013 року стала знаковою сторінкою в нашій історії. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли наш народ продемонстрував свій європейський вибір, гідність та своє прагнення до свободи. Акції на підтримку євроінтеграції в Києві розпочалися 21 листопада 2013 року після того, як стало відомо, що уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Люди, обурившись таким рішенням влади, вийшли на майдан Незалежності в Києві. Те, що відбувалося на Майдані знають усі. На жаль, Революція Гідності переросла в війну на сході України.

На зустріч з учасником АТО Володимиром Шрубковським та волонтером Армії SOS Хмельницький Аллою Фарващук до центральної міської бібліотеки прийшли учні 9-Б класу НВО №5 імені Сергія Єфремова. Діти уважно слухали розповіді гостей про бойові будні на Сході України, мали можливість подивитися на жгути, маскувальні сітки та приміряти костюми «Кікімори». А також оглянути сухий пайок солдата, які виготовляються власноруч нашими волонтерами. Усі присутні вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної сотні та воїнів АТО.

«Дуже сподобалася зустріч з волонтером. Цікаво було поспілкуватися з воїном АТО. На мою думку такі заходи є дуже важливими, адже це інформація з перших уст, вони розповідають правдиву інформацію про дії на сході. І ми дуже вдячні їм за мужність та відданість Україні», – поділився враженням Дмитро Дідик.

Автор: Катерина Прокопець