Новини
Політика

«Народний фронт» визначив основні напрямки діяльності партії

На партійному з’їзді політичної партії «Народний фронт», який відбувся 11 листопада у Києві, було підведено підсумки діяльності за 2014-2017 рр.

Делегація Хмельницької обласної організації ПП “Народний фронт” на чолі з народним депутатом, головою обласної організації Олександром Ксенжуком також взяла участь у Всеукраїнському партійному з’їзді.

Також політична сила визначилася із основними пріоритетами розвитку, які задекларувала у резолюції партійного зїзду.

У з’їзді взяли участь лідер “Народного фронту” АрсенійЯценюк, Секретар РНБО Олександр Турчинов,  Голова Верховної Ради АндрійПарубій, народні депутати на чолі з керівником фракції НФ Максимом Бурбаком, керівники обласнихпартійних організацій і делегати з усіх регіонівУкраїни. Також були присутні члени уряду від “Народного фронту”: міністр МВС Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко, міністр освіти Лілія Гриневич, міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр екології Остап Семерак, міністр молоді і спорту Ігор Жданов, віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко. Кожен із них прозвітував про свої здобутки в уряді.

Зокрема, міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив, що протягом 2016-2017 років відремонтовано понад 3 тис. км доріг – це більше, ніж під час підготовки України до ЄВРО-2012.Також, за його словами, вдалося зупинити неконтрольований рух вантажівок на автошляхах України, а цього року на дорогах з’явилося 78 вагових комплексів.

Завдяки ініціативі “Народного фронту” у 2018 році на дорожню безпеку виділено 5% з дорожнього фонду (1,5 млрд грн). Також маємо 400 млн грн. додатково секторально їпідтримки ЄС, тобто майже 2 млрд.  Розпочато реформу морської галузі, яка має зробити українські порти конкурентоспроможними. Корпоратизовано “Укрзалізницю”, “Укрпошту”, стартувала корпоратизація аеропорту “Бориспіль”.

Міністр молоді і спорту Ігор Жданов зазначив, що Фінансування молодіжної політики і спорту за останні роки зросло у два рази.За останні 2 роки спортсмени збірних команд України завоювали понад 5800 медалей різного ґатунку на міжнародних змаганнях. В 2-3 рази підняли призові для спортсменів. Пішли назустріч 15000 тренерам ДЮСШ, яким на 2 тарифні розряди було збільшено рівень оплати праці.

Міністр юстиції Павло Петренко прозвітував про судову та антикорупційну реформу.

Саме завдяки цим реформам Україна отримала новий Верховний Суд і 114 нових суддів ВСУ. Вперше за 20 років незалежності забезпечено надання громадянам безоплатної правової допомоги. Наразі по всій країні створено 550 таких центрів. Але найважливішим завданням, яке ставить перед собою міністр юстиції, є  міжнародний  кримінальний  трибунал, де на лаві підсудних в Гаазі буде сидіти Путін і його оточення.

«Міністерство освіти та науки домоглося підвищення зарплати вчителів на 50%, наступним кроком має бути підвищення кваліфікації вчителів. 6,5% ВВП, яке зараз передбачено на освіту, говорить саме за себе: освіта активно реформується і батьки та вчителі бачать перш ірезультати реформ», – зауважила міністр освіти Лілія Гриневич.

Потужною роботою відзначилася і парламентська фракція партії. За словами голови фракції Максима Бурбака, “Народний фронт” є лідером із виконання передвиборчої програми. За три роки діяльності парламенту “Народний фронт” виконав 82% своїх передвиборчих обіцянок. Підсумовуючи роботу фракції за три роки, Голова фракції підкреслив, що парламентом прийнято понад 220 законів, авторами яких є депутати фракції.

Делегація Хмельницької обласної організації ПП “Народний фронт” на чолі з народним депутатом, головою обласної організації Олександром Ксенжуком також взяла участь у Всеукраїнському партійному з’їзді.

Підсумовоючи роботу з’їзду, ОлександрКсенжукзазначив: “Народний фронт” – це потужна команда однодумців, професіоналів, діяльність яких спрямована на розвитокУкраїни. Незважаючи на всі виклики сьогодення, наша команда продовжує працювати задля процвітання країни. Свідчення цьому – ключові реформи, як іпроводяться міністрами – представниками нашої партії у складі уряду. Це і освітня реформа, і розвиток українського культурного простору, будівництво доріг, зміцнення української армії, позбавлення України від енергетичної залежності, тощо. Крім цього, злагоджена робота парламентської фракції “Народного фронту” забезпечує підготовку та прийняття ключових законів для України”.
Отож, “Народний фронт” продовжує працювати.

Щодо ключових напрямків діяльності «Народного фронту» на 2018-2019 рр., то лідер політичної сили Арсеній Яценюк чітко задекларував стратегічні пріоритети: вступ України до ЄС та НАТО, відновлення територіальної цілісності держави, розширення санкцій України проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності, забезпечення сталого економічного зростання на рівні 5% ВВП у короткостроковій, та 10% ВВП у довгостроковій перспективі, реалізація угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, забезпечення повної енергетичної незалежності України, продовження освітньої реформи, утвердження національної ідентичності як передумови національної безпеки, продовження реформ у соціальній та трудовій сфері, завершення судової реформи, продовження політики децентралізації, завершення переходу до парламентсько-президентської форми правління.

Крім цього, «Народний фронт» має забезпечити участь у чергових президентських виборах, виборах до Верховної Ради України а також – до органів місцевої влади всіх рівнів.

“Ми, пройшовши складний шлях, стали сильнішими. Зокрема, Хмельницька обласна організація демострує свою монолітність та готовність до рішучих дій. Тому попереду насичена і складна робота нас не лякає. Розвиток України та її процвітання – наш основний пріоритет!”,- зауважив Олександр Ксенжук.

 

Автор: Алла Самойленко