Новини
Кримінал

Хмельницького серійного крадія засудили на півтора роки за ґратами

Призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції, апеляційну скаргу обвинуваченого залишити без задоволення, а скаргу прокурора – задовольнити частково.

Такий вердикт виніс Апеляційний суд Хмельницької області в справі серійного крадія.

Обвинувачений – раніше судимий за наркотики хмельничанин, якому інкримінують 2 і 3 частини 185 статті Кримінального кодексу України, «Крадіжка».

Суд встановив 11 епізодів злочину. Обвинувачений, згідно з вироком Хмельницького міськрайонного суду, крав як велосипеди, залишені без нагляду у під’їздах, так і проникав у квартири, приміщення підприємств, гаражі, звідки виносив від талонів на бензин до телевізорів і ноутбуків. За словами чоловіка, крадене він продав, гроші витратив.

Суд першої інстанції, який розглядав цю справу, визнав чоловіка винним у крадіжках і призначив покарання – півтора роки за ґратами. Вирок стороні обвинувачення видався залегким, захисту – заважким. Тож обидві подали апеляційні скарги до апеляційного суду Хмельниччини. Колегія суддів «апеляції» скаргу обвинуваченого залишила без задоволення, прокурора – задовольнила частково, призначивши новий розгляд справи в Хмельницькому міськрайонному суді.

Повний текст вироку апеляційного суду буде оголошений 27 листопада 2017 року о 16.30.

Автор: Катерина Прокопець