Новини
Надзвичайні події

У Кам’янець-Подільському районі сталась жахлива пожежа, яка забрала життя маленької дівчинки

24 листопада о 10:21 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у селі Кадиївці Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині. Негайно на місце події вирушили два відділення 5-ї і 6-ї державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

Рятувальників викликали сусіди горілої хати. Люди побачили, що з вікна йде густий дим і одразу кинулися на допомогу. На момент пожежі у будинку знаходилося двоє маленьких дівчаток — віком 1,8 та 3 роки.

Мати однієї з дівчат, теж неповнолітня громадянка, у цей час готувала їжу у поруч розташованій літній кухні. До прибуття вогнеборців селяни самотужки витягли дітей з вогню і попутною автівкою відправили їх до лікарні. Дорогою менша дівчинка померла, а старша нині у реанімаційному відділенні Кам’янець-Подільської районної лікарні.

Вогнеборцям вдалося швидко приборкати полум’я, о 10:40 відбулася локалізація, а о 10:45 — повна ліквідація. Вогонь встиг знищити диван, власне він і став епіцентром вогню.

Як з’ясувалося згодом, будинок належить 44-річній багатодітній матері. Господині на момент пожежі вдома не було. Про те, що її онука загинула, а молодша донька у лікарні жінку сповістили рятувальники. Від жахливої новини у жінки стався напад, впоратися із горем їй допомогли фахівці психологічної служби ДСНС, які працювали на місці події. Як повідомив сільський голова, постраждала родина на обліку як неблагополучна у соціальних службах не перебувала.

Ймовірна причина пожежі — порушення правил безпеки під час експуатації пічного опалення.

Служба порятунку Хмельниччини звертається до громадян:

Пильнуйте дітей!

Не залишайте неповнолітніх самих вдома, контролюйте їхнє місцеперебування, а головне навчайте дітей правилам пожежної безпеки.

Ці прості правила вбережуть Вас і ваших дітей від біди! 

Автор: Катерина Прокопець