Новини
Події

Медпрацівники Здолбунівського району відвідали Хмельницьку АЕС

Лікарі Здолбунівського районного центру первинної медичної допомоги підтримують розвиток і не бачать альтернативи атомній енергетиці. Такий висновок зробила делегація медичних працівників Рівненщини після відвідин Хмельницької АЕС.

Під час візиту на атомну станцію медики сусіднього регіону відвідали навчально-тренувальний центр ХАЕС, в якому, окрім знайомства із основами виробництва та підготовкою персоналу, лікарям Здолбунівщини продемонстрували елементи надання першої медичної допомоги. Гості мали змогу показали і свої навички.

В рамках програми візиту медики відвідали машинне відділення другого блока, будівельний майданчик третього та четвертого енергоблоків. Побували лікарі сусіднього регіону і в медико-санітарній частині міста-супутника, медичному пункті на Хмельницькій АЕС, де також мали нагоду поспілкуватися з колегами на професійні теми.

Знайомлячи гостей із основними показниками діяльності енергетичного підприємства, заступник генерального директора з капітального будівництва ВП ХАЕС Олег Рахлінський детально зупинився на питанні добудови Х/3, Х/4. Зокрема, він розповів про нинішній стан та подальші кроки розбудови ХАЕС, зазначивши, що вибір нового постачальника і типу реакторної установки призвели до змін техніко-економічних показників і нині доопрацьоване ТЕО щодо добудови енергоблоків знаходиться на етапі проходження процедури схвалення в Кабміні. Важливим етапом є також дообстеження бетонних конструкцій і прийняття відповідного закону з урахуванням думки громадськості. «Об’єктивна та неупереджена думка громадськості нам вкрай важлива для проходження чергового етапу підготовки спорудження енергоблоків 3, 4 ХАЕС», – підсумував О.Рахлінський.

Головний лікар «Здолбунівського районного центру первинної медичної допомоги» Олег Сумко, в свою чергу, зауважив: «Колектив лікарів за розвиток атомної енергетики і підтримує добудову нових потужностей, головне щоб атом був мирним та безпечним».

Автор: Катерина Прокопець