Новини
Події

У Хмельницькому вшанували пам’ять жертв Голодомору

25 листопада з метою вшанування загиблих у День пам’яті жертв Голодоморів відбулися меморіальні заходи за участю першого заступника голови обласної ради Неоніли Андрійчук, керівництва облдержадміністрації, міста, депутатів обласної та міської рад, членів товариства політичних в’язнів та репресованих, духовенства та громадськості обласного центру.

Скорботна кількатисячна хода від майдану Незалежності рушила вулицями Соборною, Героїв Майдану та Свободи до пам’ятного знаку «Ангел Скорботи». У всіх учасників ходи в руках запалені поминальні лампадки, живі квіти, колоски або маленькі снопики пшениці з калиною.

Біля пам’ятного знаку хвилиною мовчання хмельничани вшанували пам’ять жертв жахливої трагедії 20 століття – голодомору 1932-1933 років. Тоді великий голод, цинічно запрограмований і реалізований злочинним москвинсько-більшовицьким режимом, забрав мільйони людських життів.

Спільну панахиду за жертвами голодоморів провели священнослужителі кількох конфесій.

Цьогоріч, національні пам’ятні заходи пройшли під гаслом “Голодомор — помста за свободу, помста за революцію”.

Хмельниччина вчергове провела Всеукраїнську акцію «Запали свічку», і з настанням темряви жителі області запалили і поставили свічки на підвіконня – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

Автор: Катерина Прокопець