Новини
Події

З липня 2018 року хмельницькі суди працюватимуть в електронному судочинстві

24 листопада, у  Київському районному суді Одеси вже вдруге пройшло навчання суддів та працівників апаратів судів з різних областей України за програмою «Електронний суд». Захід проводиться  громадською організацією «Асоціація слідчих суддів України» за підтримки проекту USAID «Нове правосуддя».

Цього разу до Одеси завітали служителі Феміди і працівники апаратів судів з Хмельницької, Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей. Почесними гостями заходу стали і представники Рівненщини на чолі з головою Апеляційного суду Рівненської області Олегом Полюховичем. Не оминули увагою захід і член РСУ Олександр Сасевич та представник Спілки юристів Австрії Анна Ройманн.

Як розповів голова Київського районного суду Сергій Чванкін, 8 грудня Південну пальміру відвідає третя група гостей: із Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Полтавської областей.

З 1 липня 2018 року всім судам України доведеться працювати в електронному судочинстві, тому наше завдання – пом’якшити початок цього процесу і підготувати колег, – розповів Сергій Чванкін. – Ми щодня отримуємо безліч дзвінків і листів з питанням – що таке «Електронний суд», як він функціонує. Тому ми і хочемо допомогти колегам, поділитися досвідом з чого потрібно починати, як налагоджувати контакт з прокуратурою, податковою та іншими держорганами.

Голова Київського суду підкреслив, що електронне судочинство – це напрямок, в якому потрібно регулярно вдосконалюватися.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець