Новини
Кримінал

У Хмельницькому затримали зловмисника, який вимагав викуп за вкрадене

Протягом літа в обласному центрі невідомий здійснив ряд крадіжок номерних знаків з автомобілів іноземного виробництва.

Номера зникали з авто, а натомість зловмисник залишав номер мобільного телефону, по якому з ним могли зв’язатися, щоб повернути викрадені номера, громадянам потрібно було сплатити певну суму.

Працівниками Зарічанського відділення Хмельницького відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області затримали зловмисника в серпні місяці цього року, згідно ст. 208 ККУ, де обрано запобіжний захід, тримання під вартою. Ним виявився 21-річний мешканець обласного центру. Хлопець раніше вже судимий за крадіжки, але відбував термін умовно. На його рахунку близько 97 фактів, 53-епізода крадіжок та 44 вимагання. На сьогоднішній день зловмиснику повідомлено про підозру.

По даним фактам відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 189 ККУ «Вимагання» – Вимагання вчинене повторно; або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому,- карається позбавленням воді на строк від трьох до семи років та ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» – Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, – карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Автор: Катерина Прокопець